Web 2.0 va suferi o nouă schimbare

Fiind început de an, m-am gândit că una dintre cele mai potrivite teme ar fi o analiză, o predicţie a trendurilor în proiectarea site-urilor web. Conform Forbes, site-urile web se vor schimba semnificativ de mult în acest an. Responsive web

Specialiştii vor lucra atât la partea de design, cât şi la partea de rulare cât mai bună pe telefoanele mobile şi la scrolling parallex. În ziua de astăzi cei mai mulţi utilizatori folosesc smartphonurile, aşa că a devenit o necesitate ca paginile web să devină Responsive, adică să fie compatibile cu dispozitivele mobile.

Ceea ce într-adevăr va fi nou pentru noi este ceea ce am numit mai sus, tehnica parallax scrolling. A fost utilizată prima dată în 2012 pe site-ul New York Times. Tehnica de grafică pe calculator este una uimitoare. Site-ul este format din mai multe layere, între care diferă viteza de mişcare. Cel din background se mişcă mult mai încet decât layer-ul din prim plan. această tehnică dă un efect unic şi dinamic site-ului web.

Alte modificări majore sunt legate de partea de navigare în interiorul site-ului. Scroll-ul se va face în jos, iar la fiecare nivel va apărea un nou subiect, fară să trebuiască să dai click pentru a trece mai departe. Nu va fi plictisitor, deoarece se schimbă şi fundalul, sau tema aleasă, fonturi etc.

Fonturile vor fi mai mari şi implicit şi rezoluţia, deoarece oamenii folosesc dispozitive cu ecran cât mai mare. Vor apărea caractere cu „personalitate”, nu doar cele serif şi sans-serif.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s