Winamp – the end of an era

În această dimineaţă am aflat o veste care m-a întristat puţin. Din 20 decembrie playerul Winamp va fi închis de tot, cu toate serviciile sale adiacente. Totuşi există şi o veste bună: până atunci vom avea timp să downloadăm ultima versiune şi să ţinem bine de ea dacă mai vrem să ascultăm muzică în Winamp.

Winampsursa

Poate că pentru unii dintre voi, mai ales pentru cei mai tineri, acest player nu înseamnă nimic, sau vestea că se închide nu are prea mare importanţă. Pentru alţii, aici mă includ şi pe mine, Winamp a fost primul player, de pe primul calculator. Deci, mă leagă amintiri frumoase de acea perioadă, când învăţam să lucrez cu un calculator, să caut diverse informaţii pe internet, iar în background rulau câteva melodii. Pot să spun că îl foloseam zilnic. Fie că eram pe perioada liceului, sau în facultate, Winamp-ul nu lipsea din programele deschise pe calculator.

Îmi amintesc cu drag de CD-urile care aveau câte 12-13 piese şi nu se puteau copia şi trebuia de fiecare dată să le schimb. Sau de melodiile pe care am început mai târziu să le iau de pe Internet şi dura câte 20 de minute să descarci o melodie cu dial-up. Cam asta era adolescenţa noastră, cu multe amintiri frumoase printre care şi bătrânul player Winamp.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s