Coca Cola – brandul cu reţeta la vedere

De-a lungul timpului mulţi competitori au încercat să pună mâna pe reţeta celor de la Coca Cola, dar fără succes. Cine nu ar fi vrut reţeta brandului care vinde 1.7 miliarde  de produse pe zi? Potrivit comunicatului de presă al companiei, pentru prima dată în istorie, seiful în care este depozitată reţeta secretă va putea fi văzut de publicul larg în cadrul unei expoziţii ce poartă numele de „Seiful Formulei Secrete” şi care a fost deschisă ieri în Atlanta, la „World of Coca Cola”.

Celebra companie a pus la expoziție la Altanta rețeta care este mai bătrână decât bunica. ”Cel mai bine păzit secret din lume” a fost inventată în 1886 de către celebrul farmacist Pemberton, și se pare că nu a fost pusă decât în 1919 pe hârtie de către patronul băncii de la care Coca – Cola avea să împrumute bani, aceasta fiind ținută ca garanție. Atunci bucata de hârtie, destul de valoroasă acum, a fost pusă într-o cutie metalică, fiind la rândul său băgată într-o altă cutie și apoi în seif.

Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la lansarea celei mai populare băuturi din lume, compania a decis să mute formula secretă într-o nouă „casă”- la „Lumea Coca Cola”. Reţeta a mai fost mutată în urmă cu 86 de ani, într-un seif depozitat la SunTrust Bank, dar niciodată consumatorii nu au putut-o vedea. Vizitatorii vor putea astfel desluşi din tainele celui mai bine păzit secret comercial, trăind o experienţă multimedia completă despre istoria, mitologia şi intrigile din jurul reţetei secrete.

„Aceasta este o zi specială în istoria Coca-Cola. Împărtăşind acesată formulă secretă cu consumatorii noştri, celebrăm atât istoria bogată a brandului de la începuturile lui, dar şi fericirea pe care el a adus-o generaţiilor ulterioare.Aceasta este o altă modalitate prin care mulţumim tuturor celor care au dus brandul Coca Cola acolo unde este astăzi”, a declarat Muhtar Kent, preşedintele The Coca-Cola Company.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s