Moartea lui Steve Jobs a întors situaţia iPhone 4S la 180 grade

Apple a înregistrat recordul vânzărilor iPhone 4S(teve) în acest week-end. La o săptămână de la moartea lui Steve Jobs acţiunile companiei au crescut cu 3%, iar iPhone-ul 4S s-a vândut în mai mult de 4 milioane de exemplare.

Acest fenomen a uimit compania deoarece după lansarea produsului criticile au curs atât din partea jurnaliştilor, cât şi din partea specialiştilor. Lansarea nu a dat pe spate lumea, dar moartea lui Jobs a întors situaţia la 180 de grade, comercializându-se mai mult de 4 milioane de telefoane în primele trei zile de la lansare. Poate sună ironic dar decesul s-a dovedit a fi “benefic” pentru moment pentru Apple. “Asteptarile noastre privind vanzarile iPhone 4S ne-au fost date peste cap. Prima zi de precomenzi pentru iPhone 4S a fost un record pentru toata gama de gadgeturi produse de Apple in istorie”, a declarat Philip Schiller, vice presedintele Worldwide Product Marketing Apple.                                                                                                                                                                  

Acest fenomen de creştere a vânzărilor post mortem ne este cunoscut. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi după moartea regelui muzicii pop Michael Jackson, când  aproape 2,6 milioane de copii ale cântecelor au fost downloadate în mai puţin de o săptămână, după ce a fost anunţată moartea starului.

Oamenii din întreaga lume au format cozi interminabile începând de vineri pentru a ajunge în posesia ultimului gadget lăsat moştenire de părintele Apple. Vânzările noului iPhone, care este deja disponibil în Statele Unite, Australia, Canada, Franţa, Germania, Japonia şi Marea Britanie, au devansat precedentul record stabilit de iPhone 4, care a avut, anul trecut, vânzări de 1,7 milioane de unităţi în primul weekend.

Vânzările record au impresionat compania Apple deoarece noul produs nu a fost însă lansat oficial în toate regiunile lumii. Începând cu 28 octombrie acesta va fi disponibil şi în următoarele ţări: Austriei, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Slovacia, Slovenia Spania, Suedia, Scoţia, precum alte regiuni cum ar fi Singapore şi Mexic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s