Avem PR. Avem valoare?

De mici copii ni s-a adresat întrebarea “tu ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Pe vremea aceea răspunsurile variau de la doctor, cântăreţ, până la actor, deoarece toţi ne vedeam “mari vedete” la televizor. Atunci nici prin cap nu ne trecea că există un domeniu mai tânăr la noi şi în plină creştere numit Relaţii Publice, în care, probabil vom lucra şi noi.

Acum, că ştim cu ce se mănâncă şi mai avem puţin până terminăm facultatea, ne gândim dacă vom găsi de lucru. La ora actuală facultăţile “fabrică pe bandă rulantă“ PR-işti. Sunt foarte mulţi absolvenţi de Comunicare şi Relaţii Publice de la toate universităţile din ţară care candidează pe câteva locuri disponibile. Cu alte cuvinte, oferta a ajuns mai mare decât cererea pe piaţa muncii. Oare diplomele noastre şi cunoştinţele au valoare? Dacă da, de ce puţini sunt cei care îşi găsesc un loc de muncă în domeniul lor, restul ajung să se mulţumească cu orice alt job.

De multe ori stau şi mă gândesc dacă facultăţile sunt pregătite să formeze specialiştii de mâine. Dar până ajungem să  fim foarte buni în ceea ce facem ne mai rămâne aproape un an de facultate, un master, apoi poate plecăm din ţară.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s